Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Sandu: Interpelările de extrădare a lui Plahotniuc vor fi făcute atunci cînd va veni un procuror interimar

19 iul. 2019,, 09:11   Politică
3480 1

Interpelările de extrădare a fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc vor fi făcute atunci cînd în fruntea Procuraturii Generale va veni un procuror general interimar responsabil, a declarat prim-ministrului Maia Sandu la postul de televiziune N4.

Ea a spus că trebuie să fie documentate ilegalitățile comise de acesta și următorul pas ar fi să se ceară extrădarea lui Vlad Plahotniuc, inclusiv din Statele Unite ale Americii, sau din alte țări unde se bănuiește că ar putea să se ascundă.

Totodată, Maia Sandu a declarat că dacă nu se va reuși reforma instituțională pe care noua guvernare și-a propus-o și anume să fie aduși oameni independenți în instituțiile-cheie Procuratură, Curtea Constituțională, etc., atunci această coaliție nu va putea continua. „În momentul în care se va vedea că interesele partenerilor noștri sînt altele, dacă se va ajunge acolo, evident că această majoritate nu va putea continua”, a declarat Maia Sandu, citată de IPN.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?