X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sandu insistă ca Rusia să-și retragă trupele din Transnistria

30 noi. 2020,, 12:49   Politică
4514 7

În cadrul conferinței desfășurate pe care o ține acum cu prezentații mass-media, președintele ales, Maia Sandu, a fost întrebat ce va face la modul concret ca Rusia sa retrăgea trupele militare din regiunea transnistreană.

Maia Sandu a răspuns afirmînd că poziția Republicii Moldova a fost mereu aceasta - retragerea trupelor militare rusești din stînga Nistrului, transmite sputnik.md

"Este poziția statului Republica Moldova, mereu a fost așa. Am văzut ca Rusia are altă poziție, vom discuta soluții. Pentru noi obiectivul este ca trupele rusești să se retragă din Republica Moldova", a declarant Maia Sandu.

Cu referire la întrebare ce va face la modul concret ca să obțină retragerea trupelor ruse din Transnistria, Maia Sandu a spus că va negocia cu Rusia, care deja a manifestat deschidere pentru soluționarea acestei probleme.

"Va trebui să lucram, sînt deschisă să vorbesc cu Rusia. Anul trecut a fost deschidere din partea Federației Ruse, acum urmează să găsim soluții împreuna", a precizat Maia Sandu.


Amintim că anterior președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un interviu acordat postului public de televiziune Moldova 1, a pledat încă o dată în favoarea retragerii contingentului rus din Transnistria.

Potrivit Maiei Sandu, ea va continua politica celor care au susținut retragerea armatei ruse de pe teritoriul Transnistriei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?