X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sandu, îndemnată să retragă semnătura din declarația participanților la „Platforma Crimeea”

5 sep. 2021,, 10:26   Politică
8040 71

ongresul Comunităților Ruse din Moldova cere președintelui Maia Sandu „să-și retragă semnătura, care a fost pusă în mod imprudent sub declarația comună a participanților la „Platforma Crimeei”. Despre aceasta a anunțat, joi, președintele Congresului, Valerii Climenco, la o conferință de presă la agenția INFOTAG.

„Președintele Maia Sandu a făcut o mare greșeală, permițând să fie atrasă într-o confruntare geopolitică între Est și Vest. Participarea ei la summit-ul „Platformei Crimeea” ne spulberă speranțele de a construi relații de prietenie, reciproc avantajoase și de parteneriat cu Rusia”, a a spus Climenco.

El a subliniat că Congresul „condamnă politica externă miopă a noilor autorități care nu corespunde intereselor moldovenilor”.

„Vă reamintim că oficiali de rang înalt care au permis demersurile anti-ruse (Mihai Ghimpu, Vlad Plahotniuc etc.), mai devreme sau mai târziu, s-au aflat pe marginea politicii moldovenești. Judecând după ultimii pași de politică externă ai Maiei Sandu, această soartă este, de asemenea, destinată ei”, a spus Climenco.

Potrivit lui, declarația participanților la Platformă „nu corespunde intereselor majorității covârșitoare a locuitorilor țării și este plină de noi consecințe grave pentru populația multinațională din Moldova”.

El a menționat că o declarație prin care se cere retragerea semnăturii va fi transmisă administrației prezidențiale în aceeași zi.

Declarația comună a participanților la „Platforma Crimeea”, pe care Maia Sandu a semnat-o la 23 august împreună cu 45 de reprezentanți ai altor state și organizații internaționale, „condamnă ocuparea temporară și anexarea ilegală a Crimeei”. Semnatarii se angajează să „exercite presiuni asupra Rusiei pentru a pune capăt ocupației temporare a Republicii Autonome Crimeea și Sevastopol și a restabili controlul Ucrainei asupra acestui teritoriu”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?