X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Sandu: Este clar pentru noi că acest Guvern trebuie să plece

30 noi. 2020,, 11:14   Politică
3789 10

Președintele ales, Maia Sandu, este de părere că actualul Guvern condus de Ion Chicu trebuie să plece. Potrivit ei, acest lucru „a devenit clar” și după rezultatele alegerilor prezidențiale.

„Este clar pentru noi că acest guvern trebuie să plece, noi am exprimat acest punct de vedere și în trecut, și acum”, a declarat Maia Sandu astăzi în cadrul unei sesiuni de întrebări răspunsuri cu reprezentanții presei.

Totuși, pînă să plece, acest guvern trebuie să-și îndeplinească funcțiile, spune președinele ales. Este vorba în mod special de adoptarea legii bugetului pentru anul 2021.

„Am venit cu solicitări, așa încît bugetul să prevadă suficient sprijin pentru categoriile cele mai afectate ale cetățenilor. Aștept să văd în proiectul bugetului sprijin pentru agenții economici, pentru sistemul medical, pentru că situația este gravă în sistemul medical”, a explicat ea.

Totodată, Maia Sandu a precizat că nu a avut nicio discuție cu președintele în exercițiu, Igor Dodon, după scrutinul prezidențial, și nici înaintea alegerilor.


"Ultima discuție cu Igor Dodon am avut-o acum un an, cînd a fost demis Guvernul condus de mine. Nu cred în intențiile pozitive ale lui Igor Dodon".

Maia Sandu a mai menționat că optează în continuare pentru dizolvarea Parlamentului actual și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, fiind nevoie de o resetare a forului legislativ, spune ea.

În ceea ce privește propunerea socialiștilor de a acorda sprijin politic pentru formarea unui nou guvern, Sandu a dat de înțeles că nu va coopera cu PSRM în acestă privință.

„Un guvern susținut de socialiști nu va avea puterea să îndeplinească lucrurile pe care le cere astăzi poporul, este vorba de reforma justiției și lupta împotriva corupției”, a mai spus Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?