Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sandu: Eliberarea lui Renato Usatîi ridică mari semne de întrebare

16 iun. 2019,, 23:09   Politică
5264 2

Anularea mandatului de arestare eliberat pe numele liderului formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, ridică mari semne de întrebare. Anunțul a fost făcut pe Facebook de prim-ministrul Maia Sandu.

"Prim-ministrul nu poate da indicații procurorilor și nu poate interveni în justiție și nu o voi face niciodată. Însă decizia de astăzi, de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi, ridică mari semne de întrebare.

Prin această decizie, procurorii fie recunosc că dosarul a fost fabricat la comandă politică și atunci ar trebui să știm la comanda cui, iar cei care au îndeplinit asemenea indicații trebuie să-și dea demisia și să răspundă în fața legii, fie legalitatea deciziei de astăzi are caracter îndoielnic, scrie stiri.md.

În acest caz, de asemenea, procurorii responsabili trebuie să răspundă în fața legii.

Să fie clar pentru cei care încearcă să profite de această perioadă de tranziție - în cel mai scurt timp, vom curăța justiția de oamenii corupți, din vechiul sistem, care lucrează la comanda cuiva și nu în interesul cetățeanului și conform prevederilor legale", a scris Maia Sandu.


Reamintim că Renato Usatîi a fost reținut astăzi la Vama Sculeni în timp ce a încercat să ajungă în Republica Moldova din România. Fostul primar de Bălți a fost dus la sediul PCCOCS, iar după cîteva ore a ieșit în fața susținătorilor săi și a anunțat că mandatul de arestare pe numele său a fost anulat.

știri.md

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?