Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sandu: Economiile s-au terminat. Trăiesc doar din salariu

23 mai. 2023,, 08:15   Politică
3647 2

Președintele Maia Sandu a spus că economiile acumulate în timpul activității sale la Banca Mondială s-au epuizat, iar acum trăiește doar din salariu, care este de 16.000 de lei.

„- un salariu de 16.000 de lei este puțin pentru un președinte…

– țară săracă, așa salariu… cînd țara va fi mai bogată, atunci vom crește salariul.

– dar trăiți doar din salariu?

– doar din salariu. Mi-am epuizat toate economiile”, a spus Maia Sandu într-un interviu acordat proiectului NONFICTION.


Nu este prima dată cînd Sandu vorbește despre finanțele sale. Înainte de a deveni președinte și fiind doar președintele PAS, ea a declarat că trăiește din economii care „ajung în scurt timp pe zero”, notează a-tv.

„Din economii care ajung în scurt timp pe zero. Nu am salariu pentru că nu avem destui bani în partid. Achit 600 de lei pe servicii comunale, 200 de lei pe telefon. Cheltui aproape 5.000 – 6.000 de lei pe lună”, a spus Maia Sandu la emisiunea Cutia Neagra de la TV8.

În 2022, conform declarației de venit depusă de președinte, salariul ei lunar era de 13 mii de lei. Sandu a declarat apoi că „mă descurc cum pot și pornind de la resursele pe care le am”.

„Cînd ai mai mult, cheltui mai mult, cînd ai mai puțin cheltui mai puțin – așa cum se întîmplă în fiecare familie”, a declarat șeful statului în cadrul emisiunii „Puncte de reflecție” de la Vocea Basarabiei.

4
3
0
2
38

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?