Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Sandu, după întrevederea cu Kozak: Ne dorim relansarrea unui dialog pragmatic și constructiv

11 aug. 2021,, 21:52   Politică
4345 21

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Dmitrii Kozak, șef-adjunct al administrației președintelui Federației Ruse.

După discuțiile purtate cu oficialul rus, șefa statului a declarat că autoritățile de la Chișinău își doresc relansarea unui dialog cu Federația Rusă.

”Am reiterat poziția noastră în vederea relansării unui dialog pragmatic și constructiv, care să fie în interesul cetățenilor Republicii Moldova. Am discutat mai multe subiecte importante de pe agenda bilaterală, inclusiv problema exporturilor produselor agricole moldovenești pe piața rusă și noul contract de livrare a gazelor naturale pentru țara noastră”, a declarat Sandru.

Totodată aceasta a menționat că în cadrul întrevederii au fost abordate mai multe subiecte.

”Am abordat și subiectul reglementării conflictului transnistrean. Am reconfirmat poziția Republicii Moldova în ceea ce ține de relansarea procesului de reglementare exclusiv pe cale pașnică, folosind instrumente politice și diplomatice și cadrul de negocieri existent, cu respectarea suveranității și a integrității teritoriale a țării noastre în cadrul hotarelor ei internațional recunoscute.


Avem o agendă plină cu Federația Rusă și multe subiecte de interes comun pentru statele și pentru cetățenii noștri. Am discutat despre ele astăzi și sîntem pregătiți să le abordăm pe larg, inclusiv prin intensificarea contactelor bilaterale. Am apreciat deschiderea părții ruse în acest sens, fapt care poate contribui la consolidarea dialogului dintre țările noastre”, a mai spus Sandu.

La întrevedere au fost prezenți Nicu Popescu, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vlad Kulminski, viceprim-ministru pentru Reintegrare, si alți membri ai Guvernului. După discuții, Dmitrii Kozak a reiterat poziția că Federația Ruse respectă alegerea poporului moldovenesc și că autoritățile de la Kremlin sînt gata să colaboreze cu orice aleși ai poporului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?