Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Sandu: "Doar împreună putem scoate țara din zonă gri a corupției"

9 dec. 2022,, 13:15   Politică
2665 0

Cu prilejul marcării Zilei Internaționale Anticorupție, președintele Maia Sandu a vorbit într-o declarație publică despre importanța luptei cu corupția în R.Moldova.

Sandu a declarat că își dorește curățarea instituțiilor statului de corupți și o angajare a întregii societății în lupta contra acestui flagel.

"De-a lungul timpului, corupția a adus daune majore Republicii Moldova și cetățenilor ei. Corupții mari au furat zeci de miliarde de lei din bugetul statului, adică de la oameni, bani ce ar fi trebuit să fie investiți în securitatea energetică a țării, în dezvoltarea localităților, în drumuri mai bune, în spitale și școli moderne, în sistemul de apărare. Corupția a slăbit și a discreditat instituțiile statului, iar la un moment dat a ajuns o amenințare semnificativă pentru continuarea parcursului democratic și pentru securitatea Republicii Moldova".

Șefa statului și-a exprimat recunoștința față de oamenii onești care muncesc pentru combaterea corupției - anchetatori, procurori, inspectori de integritate, judecători, polițiști, dar și respectul față de cetățenii care nu dau mită.

"Îmi exprim aprecierea față de munca jurnaliștilor de investigație și a organizațiilor societății civile din domeniu, care dezvăluie actele de corupție și contribuie la consolidarea sprijinului popular în lupta împotriva corupției. Îmi exprim respectul față de fiecare cetățean care nu admite să primească ori să dea mită. Trebuie să fim recunoscători și cetățenilor care semnalează actele de corupție, luptă pentru dreptate, nu cedează presiunilor și nu renunță să scoată corupția la suprafață, iar corupții - să fie deferiți justiției. Este foarte important sprijinul extern de care ne bucurăm în lupta noastră împotriva corupției. Doar împreună putem scoate țara din zonă gri a corupției", se mai arată în declarație.

2
0
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?