X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Sandu, despre un posibil accident nuclear: „Puțin probabil, dar nu imposibil”

26 sep. 2022,, 10:18   Politică
5165 0

În urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate, șefa statului, Maia Sandu, vorbește despre seria de recomandări aprobate de CSS.

„CSS a aprobat o serie de recomandări inclusiv creșterea vigilenței și actualizarea planurilor de acțiuni, monitorizarea mai riguroasă în regiunea transnistreană, pregătirea pentru un eventual flux sporit de refugiați, aprovizionarea cu resurse alternative. În prezent, riscul de folosire a armelor nucleare este evaluat ca puțin probabil, dar nu imposibil. Guvernul va verifica gradul de pregătire a instuțiilor în eventualitatea unui accidnt nuclear. Rog cetățenii să fie atenți la comunicările IGSU”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu spune că cetățenii țării noastre care nu dețin cetățenie rusă , dar care vor alege să se înroleze în armata rusă, vor fi lipsiți de cetățenia moldovenească.

În aceeași conferință de presă, Maia Sandu a semnalat că a crescut numărul de incidente în zona de securitate: „Reprezentanții noștri solicită clarificări, este evident că riscurile de securitate sînt în creștere. Toate instituțiile sînt mobilizate pentru a răspunde adecvat acetor riscuri”.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?