X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Sandu, despre semnarea decretului de numire a Eugeniei Guțul în calitate de membru al Guvernului

5 iun. 2023,, 11:37   Politică
4188 0

Președintele țării, Maia Sandu a răspuns evaziv la întrebarea jurnaliștilor privind semnarea decretului de desemnare a bașcanului ales al UTA Găgăuzia, Eugenia Guțul, în calitate de membru al Guvernului.

”Oamenii din Republica Moldova, în aceste trei decenii, au demonstrat cât de mult țin la democrație. Oamenii noștri au reușit să protejeze și să salveze democrația în cele mai grele timpuri. Noi, în această țară, respectăm democrația și alegerea oamenilor. În același timp, democrația înseamnă și respect pentru lege, și toată lumea trebuie să respecte lege, mai ales cei care sunt într-o funcție publică, cei care au beneficiat de votul cetățenilor. Acesta este mesajul meu. Cei care au fost aleși trebuie să lucreze pentru interesul acestui stat și nu pentru interesul grupărilor criminale”, a declarat Maia Sandu.

Declarațiile au fost făcute de șefa statului în cadrul unei conferințe de presă în care a făcut totalurile Summitului Comunității Politice Europene care a avut loc la Bulboaca în data de 1 iunie.

De menționat că potrivit legislației țării noastre, Maia Sandu urmează să o desemneze pe Eugenia Guțul în calitate de membru din oficiu a Executivului.

Eugenia Guțul a cîștigat la alegerile bașcanului Găgăuziei în al doilea tur, însă potrivit autorităților de la Chișinău, scrutinul s-a desfășurat cu grave încălcări, în perioada campaniei electorale avîd loc mai multe percheziții la sediile Partidului Șor.

9
0
1
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?