Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sandu, despre prioritățile pentru primele zile de mandat: Cu ce îndemn a venit către cetățeni

25 noi. 2020,, 10:30   Politică
6793 9

Președinta aleasă a R. Moldova, Maia Sandu, a prezentat principalele priorități după ce va prelua mandatul după 24 decembrie.

Ea a menționat că pericolul cauzat de epidemie nu a trecut și că țara trece printr-o criză sanitară și economică dificilă. Sandu a îndemnat populația să dea dovadă de responsabilitate și de disciplină, să respecte măsurile anti-Covid și să protejeze păturile vulnerabile.

„Dragi cetățeni, vă îndemn să aveți grijă de dvs. și de familiile dvs. Știu ca ați obosit și aceasta situație legată de COVID este apăsătoare, dar răul cel mare încă nu a trecut. Vă rog să purtăm masca de dragul tuturor. Vă rog să amînați petrecerile și alte evenimente pentru mai tîrziu. Doar în așa putem sa depășim această perioadă dificilă. În aceste zile ne confruntăm cu foarte multe probleme. Situația este urîtă si proastă în cam toate domeniile. Țara a fost izolată din cauza autorităților care gestionează pandemia”, a declarat Maia Sandu, transmite zdg.md.

Președinta aleasă a R. Moldova spune că în perioada imediat următoare se va axa pe următoarele priorități:

- Va duce o politică externă pozitivă pentru a scoate țara din izolare internațională.


- Se va asigura ca bugetul stabilit pentru anul 2021 va dispune de resurse sufieciente.

- Va întreprinde acțiuni ferme pentru combaterea corupției.

Trebuie să ne asigurăm că bugetul pentru anul 2021 prespune suficiente resusre pentru sistemul medical, pentru economie. Politica fiscală și bugetul de stat trebuie să icludă ajutor real pentru agenții economici, a precizat Sandu.

Totodată, ea a menționat că din primele zile de mandat se va concentra pe obținerea ajutorului extern pentru depășirea crizei sanitare, dar și asigurarea accesului la vaccinului anti-Covid pentru populația R.Moldova în termen cît mai restrîns.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?