Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Sandu, despre intenția NATO de a furniza echipamente militare R.Moldova

27 mai. 16:15   Politică
4240

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a comentat vineri, 27 mai, declarațiile ministrei de externe britanică Liz Truss care a spus recent că au loc convorbiri despre furnizarea de echipamente militare și armament letal NATO pentru Moldova.

Declarații similare, despre un potențial ajutor militar pentru R. Moldova, dacă va fi cerut, au făcut și congresmeni americani care au vizitat Chișinăul.

Vorbind vineri la încheierea unei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate, Sandu a spus că, deși Republica Moldova este o țară neutră și pașnică, sectorul ei de apărare este „slab” și „trebuie fortificat”, transmite Noi.md cu referire la Europa Liberă.

Autoritățile nu au avut deocamdată o discuție concretă cu partenerii lor pe această temă, a mai spus ea.

„Știți că primim asistență prin intermediul Inițiativei pentru Pace; în discuția cu conducerea armatei o să vedem dacă sunt alte necesități pe care să le putem satisface din aceste ajutoare”, a declarat Maia Sandu.


Într-un sondaj al Noi.md, oamenii spun că Republica Moldova nu are nevoie de arme, ci de pace, iar neutralitatea trebuie păstrată cu sfințenie.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав