X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Sandu, despre conflictul transnistrean: Trebuie să implementăm proiecte care să apropie oamenii

8 noi. 2020,, 10:14   Politică
5584 13

Candidata la președinție, Maia Sandu, spune că cunoaște despre schemele de corupție din Transnistria, de exemplu, în sectorul energetic și contrabanda cu țigări. Ele trebuie înlăturate. Delarațiile au fost făcute de Maia Sandu în cadrul emisiunii ”Piatnița cu Anatolie Golea”, transmite enews.md.

"Este evident că președintele ar trebui să fie implicat în procesul soluționării transnistrene. Cum vedeți soluția acestei probleme pe lungă durată? Aveți un plan, un concept? Ce veți propune?", a întrebat moderatorul emisiunii.

„Știm despre schemele energetice, știm despre contrabanda, de exemplu, cu țigări. În cele 5 luni în care am fost în guvern, nu a existat deloc contrabandă cu țigări. Și astăzi au revenit la volumul de 4 miliarde. Vom lupta împotriva corupției și contrabandei. În al doilea rînd, problemele de pe ambele maluri. Acolo sînt agenți economici care sînt înregistrați oficial. 65% din exporturile transnistrene se îndreaptă către UE. Au același regim comercial ca și malul drept. Trebuie să ne asigurăm că nu există o componentă economică a corupției”, a răspuns Sandu.

Sandu consideră că ar trebui căutată o soluție politică în formatul care există astăzi, „5 + 2”.

”Da, nu funcționează astăzi, pentru că nu există interes. Dar trebuie să căutăm o soluție”, spune politiciana.


”Mulți spun că cheia soluției se află în Federația Rusă. Va discuta Rusia această problemă, inclusiv cu președinta Maia Sandu?”, a întrebat Golya.

”Va discuta. Pentru că zilele trecute am văzut un comunicat de presă al Ministerului de Externe rus, care spune că Rusia va colabora cu președintele ales de poporul moldovenesc. Mi se pare că aceasta este afirmația corectă. Da, voi colabora cu Rusia pe toate problemele, inclusiv soluționarea conflictului transnistrean”, asigură Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?