X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sandu despre acordul dintre Blocul ACUM și PSRM

24 aug. 2019,, 13:27   Politică
4796 5

Premierul Maia Sandu crede că acordul politic între Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor, care ar urma să asigure continuitatea guvernării de coaliție, ar putea fi semnat săptămîna viitoare, deși există încă disensiuni în legătură cu unele reforme din justiție și procuratură, scrie Europa Liberă. În caz contrar, Sandu a propus, într-un interviu cu Europa Liberă, ca cele doua partide să-și prezinte punctele de vedere diferite într-o dezbatere publică.

„Reiterez, dacă pînă săptămîna viitoare nu vom avea un acord comun, o să le prezentăm așa cum sînt ele, pe de o parte și pe alta, și în cadrul consultărilor publice sperăm să ajungem la un numitor comun”. Printre reformele acceptate, se pare, este crearea unei comisii de evaluarea a procurorilor și judecătorilor care să includă „inclusiv procurori sau foști procurori, foști judecători din țările Uniunii Europene” ceea ce i-ar da mai multă credibilitate.

„Uneori și atunci cînd intențiile sînt foarte bune se întîmplă că mai dăm în bară, așa cum s-a întîmplat în cazul Curții Constituționale”, a recunoscut premierul Maia Sandu în interviul cu Europa Liberă. Sandu a cerut din nou ca noul președinte al Curții Constituționale, socialistul Vladimir Țurcan să facă un pas înapoi „și să lase o persoană fără trecut politic să ajungă în această funcție”, dar a recunoscut că votul de la CC nu poate fi schimbat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?