Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Sandu, despre absența sa de la ședințele UEE: "Aici Guvernul are mai multe prerogative decît mine"

1 noi. 2021,, 11:39   Politică
8988 12

Președintele Maia Sandu a declarat că, oficial, Republica Moldova nu are statut de observator în Uniunea Economică Eurasiatică (UEE), deoarece Republica nu a finalizat toate procedurile necesare în acest sens.

Răspunzînd la întrebările corespondentului special al Kommersant, Vladimir Soloviov, pe 31 octombrie, Sandu a spus că deocamdată autoritățile nu se ocupă și nu examinează această problemă, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

La întrebarea corespondentului de ce a refuzat să participe la ședința șefilor statelor UEE, Sandu a menționat că Republica Moldova nu este oficial observator în cadrul organizației, deoarece în interiorul țării toate procedurile necesare pentru aceasta nu au fost finalizate.

"A fost decizia fostului președinte Igor Dodon. El a semnat ceva acolo și nu s-a întîmplat nimic altceva. Există proceduri interne ale Republicii Moldova care nu au avut loc. (...) Și noi nu credem că acest proces a fost finalizat", a spus Sandu.

Ea a menționat că, deocamdată noile autorități nu se ocupă și nu discută problema finalizării tuturor procedurilor de obținere a statutului de observator.


De asemenea, răspunzînd la întrebarea de ce prim-ministrul Natalia Gavrilița a participat la ședința CSI în locul ei, în timp ce alte țări au fost reprezentate de președinți, Sandu a menționat că Gavrilița are mai multe împuterniciri în domeniul economic și comercial.

"CSI este un forum foarte important pentru noi. Este important să ne amintim ce a spus prem-ministrul când a participat la acest dialog. Ea a spus că pentru noi este important un dialog pragmatic în acest format, că noi avem o politică externă deschisă și că sîntem foarte interesați de această platformă pentru că ne oferă posibilitatea de a promova relațiile noastre economice comerciale cu statele membre ale CSI. De ce ea a participat? Pentru că Guvernul are cele mai mari prerogative în relațiile comercial-economice. Guvernul are mai multe prerogative aici decît mine", a spus Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?