Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Sandu: Decizia Interpol de a nu-l anunța în căutare pe Vlad Plahotniuc este ciudată

27 ian. 2022,, 06:19   Politică
3848 9

Decizia Interpolului de a nu-l anunța în căutare pe Vladimir Plahotniuc este ciudată, a declarat președinta Maia Sandu, pentru un post de televiziune de peste Prut.

Totuși, șefa statului afirmă că autoritățile de la Chișinău fac demersuri bilaterale, în țările în care se presupune că ar fi acesta, dar și alți foști sau actuali politicieni fugari, ca să fie aduși în țară. Iar ministrul Justiției, întrebat la TV8, dacă îl mai caută cineva pe Plahotniuc, și-a exprimat speranța că fostul lider PD este căutat, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Potrivit autorităților Republicii Moldova, Vladimir Plahotniuc s-ar afla în continuare în Turcia. Totuși, el nu este căutat internațional, prin intermediul Interpol, deși au fost trimise două cereri către oficiul din Lyon.

De partea cealaltă, unul dintre avocații lui Vladimir Plahotniuc, Lucian Rogac, a spus că nu știe care este locul aflării clientului său.

Acum trei luni, cînd în biroul procurorului de PCCOCS, Dumitru Răileanu, au avut loc percheziții, acesta susținea că totul s-ar fi făcut pentru că ar fi avansat cu investigațiile în dosarul intentat pe numele lui Plahotniuc.


Dosarele în care figurează Vladimir Plahotniuc sînt instrumentate de PCCOCS și de Procuratura Anticorupție.

Printre altele, fostul lider PD este învinuit de crearea sau conducerea unei organizații criminale, șantaj, escrocherie și spălare de bani, în proporții deosebit de mari, fals în acte publice savîrșit în interesul unei organizații criminale, confecționarea, deținerea și folosirea documentelor oficiale false - acuzații pe care, prin intermediul avocaților săi, - nu le recunoaște. î

Plahotniuc s-a făcut nevăzut în Republica Moldova în vara lui 2019, după ce democrații au predat puterea. Centrul Național Anticorupție a stabilit că, în prima perioadă după plecare din țară, el s-a aflat în cel puțin trei țări: Statele Unite, Romînia și Marea Britanie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?