X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Sandu: Dacă sînt șefi de instituții prinși în mrejele grupărilor corupte, vă sfătui să depuneți mandatul

26 ian. 2021,, 16:03   Politică
8436 9

„Dacă printre conducătorii instituțiilor de care depinde reforma justiției și combaterea corupției sînt din cei prinși în mrejele grupărilor corupte, vă sfătui să depuneți mandatul”. Declarația a fost făcută de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

În continuare, la ședința Consiliului Suprem de Securitate, Maia Sandu a mai spus: „Să nu încercați să împiedicați lucrurile în continuare. Să fiți siguri că sistemul acesta care a permis perpetuarea corupției ani de zile, nu va mai ține. Dacă nu o să opriți dumneavoastră corupția, oamenii o să iasă în stradă și o să vă pedepsească așa cum știu ei. Acest sistem nu mai poate fi tolerat de către oameni”, transmite tv8.md.

„Acest dezmățat cînd auzim în fiecare zi că un judecător corupt a fost promovat, că au mai fost sustrase niște proprietăți ale statului, cînd vedem că deputați, judecători, procurori care se îmbogățesc peste noapte și nu pot demonstra averile. Acest sistem nu mai poate să fie tolerat de către oameni”, a punctat președinta Republicii Moldova.

Maia Sandu a mai declarat astăzi că „sînt adevărate drame atunci cînd oamenilor li se iau afacerile, cînd oamenii fac închisoare pe nedrept. Este o dramă cînd cetățenii nu au acces la servicii medicale, pentru că se fură sute de milioane. Nu am văzut niciun caz dus pînă la capăt. Sînt drame și drame. Sînt dramele copiilor, care stau departe de părinți. Îmi pare rău că unii nu văd legăturile directe din corupție și dezvoltarea țării. Situația în care ne aflăm este o mare rușine pentru toți conducătorii acestor instituții”.

Amintim că a avut loc prima ședință a Consiliului Suprem de Securitate în noua componență, care a fost prezidată de către Maia Sandu. Totodată, recent a fost aprobat și noul regulament al CSS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?