Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Sandu, cu un mesaj pentru cetățeni pe fondul escaladării conflictului în Ucraina

14 feb. 2022,, 12:43   Politică
5713 20

Pentru Republica Moldova, pacea și stabilitatea în regiune sunt foarte importante.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, șefa statului, Maia Sandu, a declarat că în aceste zile țara noastră este cu ochii pe Ucraina și speră într-o soluționarea pașnică a conflictului din regiune, notează Noi.md.

”Pentru Republica Moldova, pacea și stabilitatea în regiune sunt foarte importante. Ele ne permit să ne concentrăm pe soluționarea problemelor țării și ale cetățenilor. În aceste zile, însă, suntem cu ochii pe Ucraina. Tensionarea situației la frontiera țării vecine prietene ne îngrijorează profund.

Împreună cu Guvernul și Parlamentul, examinăm scenariile de dezvoltare a crizei și evaluăm riscurile pe care le prezintă acestea. Prioritatea statului nostru este viața și siguranța oamenilor noștri”, scrie Maia Sandu.

Totodată, potrivit lui Sandu, în asemenea momente, poporului moldovenesc trebuie să rămînă solidar și unit.


”Vă îndemn să nu ne lăsăm manipulați de propaganda care cultivă dezbinarea, să nu permitem urii să prindă rădăcini în societatea noastră. Indiferent de limba pe care o vorbim, de preferințele noastre politice, suntem cu toții cetățenii Republicii Moldova.

Sper că tensiunile din regiune vor fi gestionate prin dialog și negocieri diplomatice pentru că noi știm cât de mare e prețul războiului. E un preț pe care nicio țară nu trebuie să-l plătească. Pacea e garanția viitorului regiunii și al țării noastre, ” a mai spus Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?