Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Sandu: Conflictul din Transnistria nu poate fi soluționat prin acțiuni militare

17 noi. 2020,, 12:05   Politică
4873 9

Într-un interviu oferit Serviciului rus al BBCMaia Sandu a declarat că speră să construiască relații bune cu Rusia, să lupte pentru drepturile tuturor cetățenilor țării, inclusiv ale celor rusofoni, și că conflictul din Transnistria nu poate fi soluționat prin acțiuni militare.

„Bineînțeles că problema transnistreană este cea mai serioasă problemă și Rusia este o parte a formatului de negocieri și vom discuta acest lucru. Sînt lucruri care pot fi făcute aici, la Chișinău. Este vorba despre lupta cu corupția și contrabanda, dar există lucruri, pe care trebuie să le facem împreună.

Trebuie să găsim această soluție, cred că soluția conflictului transnistrean trebuie găsită în țară, trebuie să negociem cu toate partidele politice, avem nevoie de întreaga societate care să susțină o astfel de soluție. Știm că există jucători regionali importanți în această problemă și sperăm că vom putea găsi o soluție politică la acest conflict”, a spus Sandu, relatează bbc.com

Totodată Sandu a răspuns negativ la întrebarea unui jurnalist dacă poate exista o soluție militară la criza transnistreană, judecînd după cum se încheie acum conflictul armeno-azer.

„Nu, nu există o soluție militară. Căutăm și vom căuta o soluție politică la conflictul transnistrean”, a spus liderul PAS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?