Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sandu comenteaza suspendarea șefului CSJ și a conducerii Judecatoriei Chișinău

25 iun. 2019,, 16:01   Politică
4145 2

O justiție cu persoane dubioase care au executat comenzi politice și au anulat alegeri libere, corecte și recunoscute de comunitatea internațională, nu poate fi considerată independentă.

De această părere este prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu. Comentariul vine după ce astăzi au fost suspendați din funcții pesoane care au stat la cîrma Curții Supreme de Justiție și a Judecătoriei Chișinău.

”O justiție cu persoane dubioase, precum Ion Druță, Radu Țurcanu, Nicolae Clima, Oleg Sternioală, care au executat comenzi politice și au anulat alegeri libere, corecte și recunoscute de comunitatea internațională, nu poate fi considerată independentă. Suspendarea acestora din funcție este una târzie și insuficientă, fiind nevoie de înlăturarea din sistem. Desigur că acest lucru trebuie realizat în condițiile în care persoanelor menționate le sunt respectate drepturile de care care se bucură potrivit legii”, se arată într-o postare a premierului.

Potrivit Maiei Sandu, procesul de curățare a justiției de persoane corupte trebuie să fie unul sistemic și transparent și nicidecum unul singular. Absolut toate persoanele implicate în acte ilegale trebuie pedepsite conform legii. Doar așa procesul poate deveni ireversibil.

”Guvernarea actuală nu va tolera politizarea sistemului de justiție și va depune toate eforturile pentru ca scenariul de capturare a instituțiilor statului de către un grup de interese să nu se mai repete niciodată în Republica Moldova”, a conchis Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?