X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sandu: Cerem 50 milioane de euro din UE ca excepție

3 sep. 2021,, 08:12   Politică
3507 4

Președinta Maia Sandu a declarat, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la postul de televiziune ProTV, că Guvernul a expediat ieri, 2 septembrie, o solicitare către Comisia Europeană în care cere să se facă o excepție față de ultima condiție neîndeplinită – investigarea furtului miliardului.

„Astăzi, Guvernul a făcut o solicitare către UE să ne ofere o excepție pe condiția furtului miliardului. La moment, evaluarea Comisiei Europene (CE) pe acest segment este nesatisfăcătoare și, ca să nu pierdem banii, noi am cerut o excepție și sperăm că o să ni se facă această excepție și vom primi aceste 50 de milioane de euro. Cei de la CE au cerut cel puțin o strategie, pentru ca să existe o anumită asigurare că pe acest subiect se lucrează”, a menționat Maia Sandu, transmite Agora.md.

De menționat că Maia Sandu a făcut aceste declarații în contextul neînțelegerilor dintre noua putere și procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

Guvernarea îi reproșează procurorului că nu a făcut nimic în cei doi ani de cînd se află în funcție și l-a invitat la audieri în Parlament.

La rîndul său, Stoianoglo nu s-a prezentat în fața deputaților. Ulterior, Legislativul a adoptat Legea procuraturii, care presupune evaluarea procurorului general și eliberarea din funcție a acestuia la solicitarea Consiliului Superior al Procurorilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?