X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Sandu cere sprijinul SUA

3 aug. 2022,, 13:39   Politică
3827 0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, mizează pe sprijinul Statelor Unite ale Americii (SUA), în vederea depășirii crizei economice și energetice cu care se confruntă țara noastră. Solicitarea a fost exprimată de șefa statului astăzi, în cadrul unei întrevederi cu congresmenul american Eric M. Swalwell. Interlocutorii au discutat despre situația de securitate din regiune, despre relațiile moldo-americane și despre cooperarea bilaterală.

Potrivit Președinției, în cadrul întrevederii, șefa statului a subliniat importanța sprijinului de care a beneficiat Republica Moldova din partea SUA pe parcursul anilor atît pentru consolidarea instituțiilor democratice, cît și pentru dezvoltarea economică, transmite newsmaker.md.

„Maia Sandu și-a exprimat speranța că Statele Unite ne vor ajuta și în depășirea actualelor crize economice și energetice, amplificate de războiul din Ucraina”, anunță instituția prezidențială.

Conform sursei, congresmenul Eric M. Swalwell a apreciat eforturile autorităților de a realiza reformele-cheie, a combate corupția și a apropia țara de Uniunea Europeană. Președinția anunță că oficialul american a asigurat autoritățile de la Chișinău de sprijinul Statelor Unite în acest demers.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?