Sandu cere eliminarea schemelor de corupție din consulatele și ambasadele R.Moldova

15 ian. 2021,, 10:31   Politică
7275 9

Președintele Maia Sandu a adresat astăzi un mesaj corpului diplomatic, prin care a cerut să fie oprite schemele corupționale în cadrul misiunilor diplomatice.

”Schemele corupționale trebuie să dispară. Opriți-vă acum, cît încă nu este prea tîrziu”, a declarat Sandu.

Maia Sandu a declarat că își dorește ca în acest an să înceapă o pagină nouă în istoria RM. ”Este o bună oportunitate să reflectăm asupra rolului nostru ca țară, să ne cunoaștem mai bine pentru ca împreună să promovăm interesele RM”, a declarat Maia Sandu.

Totodată aceasta spune că

”Politica externă începe cu realitățile interne. Pe parcursul mai multor ani ați fost nevoiți să reprezentanți o țară despre care s-a vorbit în mare parte doar de rău. Este extrem de dificil să îți promovezi țara în astfel de condiții”, le-a spus Sandu ambasadorilor moldoveni.


Sandu a declarat că ambasadele și consulatele Republicii Moldovei trebuie să aibă grijă de cetățenii noștri, iar un obiectiv important pentru corpul diplomatic trebuie să fie dezvoltarea relațiilor cu partenerii noștri externi.

Aceasta a menționat că trebuie să fie facilitate serviciile consulare pentru cetățenii aflați în afara țării.

”Rog reluarea acestui lucru pe care l-am început în 2019 pe cind eram prim-minitsru. Este absolut inadmisibil să divizăm cetățenii de unde trăiesc, în RM sau peste hotare, la est sau vest. Astfel de epitete nedemne folosite de politicienii falimentare trebuie stârpiteMă bucur să anunță să deblocăm relațiile cu vecinii noștri România și Ucraina. După o perioadă în care relațiile au fost înghețate am reușit să relansăm procesul de dialog politic cu aceste două țări prietene. Acum vom avea foarte mult de lucru pentru ca acest dialog politic să dea cît mai multe roade. Cred că acest partenerial transfrontalier poate aduce beneficii cetățenilor țărilor noastre. Trebuie să depunem eforturi maxime să identificăm pentru a construi cît mai multe poduri: diplomatice, culturale, energetice, feroviare ș.a.”, a mai spus Sandu.

Potrivit unui sondaj realizat pe viza.md, 46,87% dintre cetățeni au recunoscut că s-au confruntat cu acte de corupție în cadrul reprezentanțelor diplomatice ale RM din afara țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?