X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Sandu cere anchete interne la Poșta Moldovei, Metalferos și Moldtelecom

20 iun. 2019,, 11:30   Politică
4979 3

Premierul Maia Sandu a venit astăzi cu un avertisment public către șefii tuturor instituțiilor subordonate Guvernului, precum și la adresa conducătorilor întreprinderilor de stat, notează Noi.md.

În cadrul ședinței executivului, Sandu le-a ordonat tuturor funcționarilor cu responsabilități de administrare a banilor publici să nu admită decizii ilegale, pentru că aceste lucruri nu vor mai fi tolerate.

„Am și niște mesaje mai dure pentru cei care au ajutat fostul regim să comită acte de corupție: încetați să mai faceți acest lucru! Acest guvern nu o să admită privatizări ilegale, așa cum s-a întîmplat la gările auto și alte entități. Să luați aceste indicații la modul cel mai serios pentru că o să răspundeți la modul cel mai serios!”, a declarat Sandu.

Premierul a cerut demararea unor anchete interne la S.A. Metalferos, la Întreprinderea de Stat "Poșa Moldovei", dar și la compania "Moldtelecom". Totodată, ea a solicitat demiterea directorului general al "Poștei Moldovei", Serghei Nastas.

„Angajaților le cer să inițieze procedura de demitere a conducerii. Această instituție a fost implicată în cazuri grave de ilegalități: vorbim despre traficul cu anabolizante. De la Agenția Proprietății Publice cer să facă o anchetă asupra managementului de la Moldtelecom, dar și de la Metalferos. Știm cu toții că aceste două companii de stat au fost folosite de regimul precedent pentru a delapida milioane și a folosi aceste resurse în scop politic. Aceste companii au fost administrate în defavoarea statului și cetățeanului”, a spus Sandu.


Nemulțumiri severe au fost exprimate și față de activitatea companiei ”Moldovagaz”. Sandu le-a cerut reprezentanților Ministerului Economiei să investigheze modul în care sînt gestionate veniturile și cheltuielile întreprinderii, întrucît în ultimele zile au fost depistate mai multe achiziții suspecte.

„Am aflat că acolo se cumpără jeepuri și alte automobile într-o veselie. Suma achizițiilor din aceste zile se ridică la 1,5 milioane de euro. Foarte curînd aceste cheltuieli vor fi incluse în tarifele aplicate cetățenilor”, a punctat ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?