Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Sandu: „Avem datoria să le oferim tuturor copiilor din Moldova o copilărie fericită”

1 iun. 10:45   Politică
2107

La data de 1 iunie, în fiecare an, la nivel global, dar și în R. Moldova, este celebrată Ziua Internațională a Copilului și Ziua Mondială a Părinților. Cu această ocazie, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a postat un mesaj pe Facebook prin care a transmis felicitări tuturor copiilor.

„Avem datoria să le oferim tuturor copiilor din Moldova o copilărie fericită. Ce înseamnă asta? O copilărie fericită este copilăria trăită în siguranță, alături de familia ta. Fără sărăcie, violență și frică. Înseamnă mama și tata care știu să te asculte cînd ai un necaz și știu să te încurajeze, cînd obstacolul pare de netrecut. Copilăria fericită este atunci cînd ai timp și de școală, și de joacă, iar dreptul la educație îți este garantat și asigurat. Așa – cu bunătate, căldură și șanse egale de dezvoltare – cresc, învață și se formează oamenii onești, cu suflet bun, oamenii fericiți. Și acești oameni, la rîndul lor, vor avea copii fericiți”, se arată în mesajul postat de către șefa statului.

În context, președinta Sandu anunță că Guvernul a elaborat un program de protecție a copiilor care prevede măsuri de reducere a sărăciei și atenuarea efectelor migrației părinților asupra copiilor.

„Aceasta e realitatea pe care ne-o dorim și în Republica Moldova, de aceea Guvernul a elaborat Programul Național de Protecție a Copilului 2022-2026, care va fi lansat astăzi, de 1 iunie Programul prevede măsuri pentru reducerea sărăciei, toleranță zero față de violență, integrarea copiilor instituționalizați în familii și atenuarea efectelor migrației părinților asupra copiilor. Trebuie să avem grijă de copiii noștri, pentru binele lor și pentru viitorul nostru comun. Felicitări tuturor copiilor de Ziua internațională a ocrotirii copilului! Vă doresc să aveți parte de o copilărie fericită!”, menționează președinta R. Moldova.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав