Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sandu anunță că urmează a fi înlăturate anumite greșeli din timpul reconstrucției clădirii Președinției

3 ian. 2022,, 11:18   Politică
8409 6

Pentru anul 2022, Președinția a prevăzut bani în bugetul instituției pentru a putea fi înlăturate anumite erori din timpul reconstrucției clădirii.

Anunțul a fost făcut astăzi, 3 ianuarie de către președinta țării, Maia Sandu, în timpul unei conferințe de presă, notează Noi.md cu referire la realitatea.md.

Potrivit Maiei Sandu, anul acesta Președinția urmează să contracteze o companie, care să finiseze și să înlăture toate neajunsurile ce au dus la faptul că, pînă în prezent instituția nu are toate actele de activare în conformitate.

„Am solicitat de la Guvern resurse pentru anul care a venit așa încît să putem angaja o companie, care să corecteze toate deficiențele sistemului și respectiv clădirea să poată fi dată în exploatare. Este vorba de sistemul antiincendiu și sunt probleme și cu sistemul de ventilație, dar cele mai stringente sunt cele de antiincendiu”, a spus Sandu.

Maia Sandu a precizat că ar fi nevoie de circa 200 de mii de lei pentru a putea fi realizate aceste rectificări în procesul de reparare a clădirii Președinției.


Amintim că, edificiul Președinției Republicii Moldova a fost inaugurată după renovare la 17 octombrie 2018 de către șeful statului de atunci, Igor Dodon, și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, care se afla într-o vizită oficială la Chișinău. Clădirea a fost renovată cu suportul financiar al Turciei, după ce a fost devastat în timpul protestelor din 7 aprilie 2009.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?