Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sandu: Ambasadorul Moldovei a fost chemat la Moscova să ofere explicații

26 aug. 2019,, 17:03   Politică
5706 9

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguța, a fost chemat de ministrul de Externe, Nicu Popescu, pentru a prezenta explicații despre vizita la Chișinău a ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Anunțul a fost făcut luni, 26 august, de prim-ministrul, Maia Sandu, care susține că întîlnirea de sîmbătă, 24 august, a oficialului rus cu președintele Igor Dodon și cu alți demnitari moldoveni a fost una neoficială, transmite stiri.md

Totodată, Maia Sandu consideră că declarația lui Șoigu, precum că Rusia este gata să reia distrugerea munițiilor sale de la Cobasna, nu merită analizată.

„A fost chemat de către ministrul de Externe - Ambasadorul Moldovei la Moscova și urmează să prezinte explicații cît de multe a cunoscut despre această vizită și de ce au apărut anumite neclarități dacă este o vizită privată sau dacă este o vizită oficială. Noi știm că a fost o vizită neoficială”, a spus Maia Sandu după Gala Premiului Național 2019.

Președintele Igor Dodon a spus că Federația Rusă ar fi gata să lanseze procesul eliminării munițiilor din depozitul de la Cobasna. Declarația a fost făcută după discuțiile avute cu ministrul Apărării din Rusia, Serghei Șoigu.


Întrebată despre declarația lui Șoigu, șefa cabinetului de miniștri de la Chișinău a precizat că aceasta nu va fi analizată, deoarece este neoficial.

„Nu a fost o vizită oficială. Noi o să analizăm toate propunerile pe care le face Federația Rusă în cadrul legal, în cadrul stabilit de cooperare între două țări, în cadrul oficial - cînd vor exista scrisori oficiale prin care se va exprima o propunere sau alta. Pînă atunci nu avem de ce să le analizăm”.

Șefa Guvernului reiterează că vizita la Chișinău a ministrului rus Serghei Șoigu a fost neoficială. Însă Maia Sandu adaugă că toate detaliile despre această întrevedere vor fi analizate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?