X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Sandu: Am avut o înfrîngere și sînt mai multe lucruri pe care trebuie să le analizăm (VIDEO)

27 noi. 2019,, 09:00   Politică
3629 5

Lidera PAS, Maia Sandu, nu îl critică pe Andrei Năstase pentru eșecul de la alegerile pentru șefia capitalei. Dimpotrivă, fosta prim-ministră consideră că greșeala este a întregului Bloc ACUM, care și-a asumat înfrîngerea și va demonstra în viitor că merită inclusiv votul chișinăuienilor.

„La Chișinău am avut o înfrîngere și sînt mai multe lucruri pe care trebuie să le analizăm și lecții pe care trebuie să le învățăm. E mare păcat că s-a întîmplat asta. Data viitoare vom munci mai mult și sper că vom recîștiga încrederea majorității chișinăuienilor”, a declarat Maia Sandu, într-un interviu exclusiv pentru UNIMEDIA, citat de Noi.md.

Potrivit liderei PAS, au existat mai mulți factori care au condus la acest rezultat. „Este și problema resurselor, care au fost mult mai mici în cazul Blocului ACUM, în comparație cu resursele pe care le-a alocat PSRM, este și problema accesului la media, dar cel mai important este să luăm act de votul cetățenilor, să ne învățăm lecția și să mergem mai departe”, a precizat Maia Sandu.

Iar eșecul din alegeri aparține întregului Bloc ACUM, nu doar candidatului înaintat pentru funcția de primar. „Întotdeauna există motive și obiective și subiective, care răspund și de organizarea campaniei, și de capacitatea noastră de mobilizare. De exemplu, eu cred că în această campanie, Blocul ACUM a fost mai puțin atractiv pentru alegătorii unioniști din Chișinău. Aici există și explicații obiective, pentru că anumiți lideri de pe acest segment au ales să îl atace pe candidatul Blocului ACUM, dincolo de asta și noi cred că a trebuit să facem o campanie mai serioasă. Este important să învățăm aceste lecții, să nu aruncăm vina pe unul sau pe altul și să mergem mai departe, pentru că avem acum de luptat cu Igor Dodon, care acum devine pericolul cel mare pentru Republica Moldova”, a punctat fosta prim-ministră.

Maia Sandu spune că nu i-a reproșat nimic lui Andrei Năstase, ci dimpotrivă, l-a susținut: „Nu i-am reproșat nimic, nu este un moment în care să îi reproșezi ceva omului. L-am încurajat să fie tare și să mergem mai departe”.


Reamintim că, Ion Ceban a cîștigat turul II al alegerilor locale din mun. Chișinău, cu votul a 52.39% dintre alegătorii care și-au exercitat dreptul la vot, în timp ce contracandidatul său, Andrei Năstase, a beneficiat de susţinerea a 47.61% din electorat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?