Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sandu: Am avut altfel de alegeri față de cele din timpul regimului Plahotniuc

21 oct. 2019,, 14:14   Politică
2226 3

Am ajuns în aceste zile să participăm la unele dintre cele mai libere și corecte alegeri de la independență, a concluzionat premierul Maia Sandu, după finalizarea scrutinului electoral din 20 octombrie, notează Noi.md.

Sandu a menționat că spre deosebire de alte scrutine precedente, la aceste alegeri nu au fost semnalate fraude, tentative de corupere a alegătorilor și alte nereguli.

„De această dată am avut altfel de alegeri față de modul în care se organizau acestea în timpul regimului Plahotniuc: oamenii nu au venit siliți la vot, cetățenii nu au fost plătiți, șantajați, amenințați să voteze într-un anume fel, au lipsit autobuzele pline cu oameni aduși organizat din regiunea transnistreană, instituțiile publice nu au fost folosite de către politicieni în campanie”, a declarat ea.

Premierul a mai precizat că erorile depistate acum for fi reparate, în special fiind vorba de modificarea legii cu privire la numărul necesar de semnături pentru candidații în cursa electorală, a procedurii de verificare a listelor cu semnături, despre ajustarea legislației pe contestații, precum și analiza cadrului normativ cu privire la menținerea panourilor stradale în zilele tăcerii.

„Democrația veritabilă se construiește în timp și aceste alegeri au demonstrat că mergem pe drumul cel bun”, a punctat ea.


„Vă felicit, dragi cetățeni, pentru că datorită dumneavoastră, datorită rezistenței, curajului și implicării dumneavoastră, am ajuns în aceste zile să participăm la unele dintre cele mai libere și corecte alegeri de la independență!”, a mai spus Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?