X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sandu: Aderarea la UE este singura cale de supraviețuire pentru noi

4 dec. 2022,, 15:00   Politică
3431 3

Aderarea la UE reprezintă acum singura cale de supraviețuire pentru Moldova, va oferi mai multe oportunități de dezvoltare economică și va face țara mai sigură.

Această opinie a fost exprimată de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un interviu acordat postului de televiziune NHK, publicat sîmbătă, relatează tass.ru.

"Aderarea la UE ne va consolida securitatea, ne va oferi mai multe oportunități de dezvoltare economică. Apartenența la UE este singura cale de supraviețuire pentru noi", a spus ea, potrivit sursei citate, transmite stiri.

Referindu-se la perspectivele discuțiilor privind aderarea la NATO, președintele moldovean a menționat că "prezența militarilor ruși în regiune (Transnistria) împiedică negocierile la acest subiect".

Șefii de stat și de guvern ai UE au aprobat, în cadrul summitului de la Bruxelles din 23 iunie, acordarea statutului de candidat la aderarea la Uniune pentru Ucraina și Republica Moldova.

Țările trebuie să îndeplinească anumite condiții, inclusiv reforme, pentru a începe negocierile de aderare.


Obținerea statutului de țară candidată reprezintă începutul drumului către aderarea la UE.

Autoritățile din regiunea nerecunoscută Transnistria și din autonomia găgăuză au criticat decizia, afirmînd că aceasta a fost luată fără consultare publică și nu a fost transparentă.

3
1
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?