Sandu: Activitatea Guvernului va fi ghidată de Acordul de Asociere

Sandu: Activitatea Guvernului va fi ghidată de Acordul de Asociere

Prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu, este sigură că activitatea Guvernului pe care îl conduce are la bază acordul politic semnat cu socialiştii şi care consemnează că se va ghida de Acordul de Asociere semnat cu Uniunea Europeană.


Declaraţia a fost făcută de către prim-ministra Maia Sandu în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune. Lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate recunoaşte că o înţelegere cu socialiştii i-a ştirbit din imagine, dar că miza a fost mai mare, transmite Trm.md.


„În programul votat de ambele părţi ale acordului, şi de PSRM, şi ACUM, este scris foarte clar că activitatea Guvernului va fi ghidată de Acordul de Asociere. Însăşi reformele de dezoligarhizare, pentru că ele au stat la baza acestui acord, sînt anume reformele pe care le aşteaptă UE de la noi: eliberarea justiţiei de sub captivitate, crearea unor instituţii independente şi puternice, astfel încît procurorii să examineze în baza legii, nu în baza sunetelor venite de la un om sau altul, atunci cînd Procuratura şi Curţile, justiţia îşi vor face treaba - exact astea sînt lucrurile pe care şi le doreşte UE. Nu există niciun pericol, e dezinformare, e manipulare. Există un angajament clar din partea acestor forţe politice să sprijine acest proces de eliberare a statului din captivitate. Cît de mult va dura acest parteneriat politic urmează să vedem, nimeni nu poate spune, îi asigurăm pe cetăţeni că vom face tot posibilul să reuşim să avansăm în procesul de integrare europeană… Da, ne-am asumat anumite riscuri, de imagine, dar foarte multă lume astăzi se simte liberă, e un indicator foarte bun”, a declarat Maia Sandu.


Amintim că la data de 8 iunie 2019, Blocul ACUM şi PSRM au semnat un acord temporar de colaborare şi formare a unei majorităţi parlamentare. 


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load