Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1739

Sandu a vizitat mai multe localități din raionul Cahul

16 noi. 2022,, 12:01   Politică
1514 0

Președintele Maia Sandu a mers în vizită în localitățile Văleni, Brînza și Colibași din raionul Cahul.

Șefa statului a discutat cu oamenii despre grijile lor zilnice și problemele țării.

"Le-am spus că acum doi ani nu mi-aș fi imaginat că, pe lîngă problemele interne, vom avea și un război la hotar, cu multiple consecințe pentru noi, dar i-am asigurat că menținerea păcii și a securității la noi acasă este grija noastră principală.

Am discutat despre vulnerabilitatea energetică a țării noastre și despre faptul că, timp de trei decenii, nicio guvernare nu a construit alternative pentru asigurarea cu energie electrică, ținînd țara dependentă de centrala din regiunea transnistreană. Abia în 2021 a fost inițiat primul proiect care ne va conecta la sistemul electric al României, dar construcția lui va dura cîțiva ani", a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a mai vorbit despre problemele din agricultură și necesitatea cooperării fermierilor mici pentru ca ei să poată ajunge pe piețele externe, despre importanța drumurilor și dezvoltarea localităților.


"Am apreciat eforturile autorităților locale și contribuția cetățenilor la realizarea proiectelor în comunitățile lor, și am amintit că toate cele trei localități vor beneficia de proiecte de finanțare prin Programul Național „Satul European”. Susținerea pentru integrarea europeană a țării în localitățile din lunca Prutului a fost și este în continuare foarte puternică. Oamenii cred cu tărie că locul Moldovei este în Uniunea Europeană și apreciază obținerea statutului de țară candidată la UE drept un pas major pe această cale", a mai adăugat Maia Sandu.

1
0
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий