X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sandu a spus la ce nivel este comunicarea cu Rusia

16 iun. 2022,, 21:21   Politică
3077 0

Comunicarea dintre Republica Moldova și Federația Rusă este „minimă”, la nivel de ambasadori. Despre aceasta a declarat șefa statului, Maia Sandu la emisiunea Cutia Neagră. Totodată, președinta a venit cu o reacție și la acuzațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov.

„Comunicare este minimă aș spune. Este la nivel de ambasadori. Ambasadorul nostru la Moscova care uneori transmite mesaje și ambasadorul Federației Ruse aici la Chișinău, care din cînd în cînd este chemat la Ministerul de Externe pentru ca autoritățile noastre să transmită anumite mesaje”, a spus Sandu.

Totodată, președinta a venit cu o reacție și la acuzațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov.

„Nu văd nicio legătură între livrările de gaze și intenția noastră de a obține statut de țară candidată. Am tot vorbit aici despre faptul că ne dorim acest lucru demult, am anunțat asta de mulți ani, am făcut niște angajamente să depunem cererea de aderare la Uniunea Europeană. Da, nu ne-am imaginat că o să se întîmple acest lucru în așa context, dar asta sînt lucruri separate. Contractul cu Gazprom, noi ne achităm consumul și apropo plătim sume foarte mari, deci absolut nu există nicio treabă. Sunt și state membre UE care au contracte cu Gazprom, deci nu este nicio legătură aici. Republica Moldova este o țară independentă, suverană”, a declarat Maia Sandu.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că Uniunea Europeană vrea să transforme Republica Moldova într-o „a doua Ucraina”, spunînd în același timp că Moldova încearcă să obțină cît mai multe avantaje de la Rusia, sub amenințarea că altfel se va alătura Uniunii Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?