Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sandu a semnat actele la Batumi sub drapelul inversat al Moldovei (VIDEO)

20 iul. 2021,, 11:45   Politică
6850 16

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat ieri, 19 iulie, la cea de-a 17-a Conferință Internațională de la Batumi, alături de Președintele Georgiei, Președintele Ucrainei și președintele Consiliului European.

Cu toate acestea, după cum remarcă unii observatori, la nivel diplomatic în Georgia, nu totul a mers atît de bine pentru șefa statului moldovenesc, Maia Sandu.

Astfel, în timpul semnării Declarației finale a Conferinței de la Batumi, la masa unde stăteau șefii celor trei state erau și steagurile fiecărui stat care a semnat declarația. Drapelul Republicii Moldova, precum și emblema de stat de pe acest drapel, au fost poziționate incorect, iar vulturul cu o cruce de aur în cioc a fost inversat. Acest lucru poate fi văzut clar în fotografiile și videoclipurile de la ceremonia de semnare a declarației.

Sandu a ignorat faptul că simbolul de stat al Republicii Moldova, pe care l-a reprezentat la această conferință, se află într-o poziție nepotrivită și nu a cerut să fie readus la poziția său normală.

Steagul inversat este un semn internațional care înseamnă că țara se află într-o mare durere, într-o stare critică care pune viața în pericol și cere ajutor. Știința steagurilor - vexilologia - explică plasarea steagului într-o formă inversată ca un semnal de primejdie sau înfrîngere în război.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?