X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Sandu a relatat despre ce a discutat în cadrul întrevederii cu Kozak

28 sep. 2019,, 10:00   Politică
5432 2

Prim-ministrul Moldovei, Maia Sandu, a relatat despre ce a discutat în cadrul întrevederii cu vicepremierul Guvernului Rusiei, Dmitri Kozak, transmite point.md.

Menționăm că pe marginea acestuia eveniment nu a fost lansat nici un comunicat oficial.

„Nu toate întrevederile sînt reflectate în comunicate. Cu Kozak am vorbit despre Transnistria. Am întrebat dacă Rusia discută cu alte țări această chestiune în absența noastră. Am spus că nu vom accepta federalizarea și „pachetul mare”. Mi s-a spus că astfel de discuții nu au loc și această chestiune nu poate fi discutată în lipsa Guvernului moldovenesc.

Pe lîngă aceasta, am discutat chestiunea privind exportul și livrările de gaze. Potrivit lui Kozak, probabilitatea că situația pe marginea tranzitului prin Ucraina se va soluționa în mod favorabil constituie 95 la sută. Vom vedea. Trebuie să ne pregătim și pentru varianta de alternativă.

„El s-a arătat interesat de relațiile noastre în cadrul coaliției. Eu am spus că avem nevoie de reforme în justiție. Și dacă vom soluționa această problemă, atunci și coaliția se va menține”, - a comunicat Sandu în cadrul emisiunii „Piatnița s Anatoliem Golea” pe postul de televiziune RTR Moldova.


De asemenea, prim-ministrul a menționat că vizita ei în Rusia probabil va avea loc la finele acestui an, „în octombrie sau noiembrie”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?