Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sandu a participat la reuniunea cvadrilaterală Republica Moldova-Polonia-România-Ucraina

28 aug. 2021,, 15:32   Politică
2420 21

Președinta Maia Sandu a participat, împreună cu Președinții Klaus Iohannis, Andrzej Duda și Volodymyr Zelenskyy, la reuniunea cvadrilaterală Republica Moldova-Polonia-România-Ucraina, organizată ieri, la Președinție, în contextul celebrării aniversării Zilei Independenței.

„Am trecut în revistă prioritățile comune pe care le avem în plan regional și am discutat despre perspectiva unor proiecte comune. Doresc să dezvoltăm aceste parteneriate pentru a putea construi un viitor mai bun pentru cetățenii noștri”, a spus Președintele Republicii Moldova.

Potrivit șefei statului, în cadrul reuniunii au fost discutate în special trei subiecte care leagă puternic interesele țărilor noastre: importanța respectării dreptului internațional ca principiu fundamental al unor relații pașnice și predictibile în regiune; intensificarea eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova și Ucrainei și sprijinul primit în acest sens din partea României și Poloniei; cât și necesitatea de a spori schimburile economice.

„Am avut o discuție constructivă, care ne-a dovedit o dată în plus că Republica Moldova are prieteni adevărați și parteneri regionali de încredere”, a reiterat doamna Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?