COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

Sandu a participat la reuniunea cvadrilaterală Republica Moldova-Polonia-România-Ucraina

28 aug. 15:32   Politică
1368 21

Președinta Maia Sandu a participat, împreună cu Președinții Klaus Iohannis, Andrzej Duda și Volodymyr Zelenskyy, la reuniunea cvadrilaterală Republica Moldova-Polonia-România-Ucraina, organizată ieri, la Președinție, în contextul celebrării aniversării Zilei Independenței.

„Am trecut în revistă prioritățile comune pe care le avem în plan regional și am discutat despre perspectiva unor proiecte comune. Doresc să dezvoltăm aceste parteneriate pentru a putea construi un viitor mai bun pentru cetățenii noștri”, a spus Președintele Republicii Moldova.

Potrivit șefei statului, în cadrul reuniunii au fost discutate în special trei subiecte care leagă puternic interesele țărilor noastre: importanța respectării dreptului internațional ca principiu fundamental al unor relații pașnice și predictibile în regiune; intensificarea eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova și Ucrainei și sprijinul primit în acest sens din partea României și Poloniei; cât și necesitatea de a spori schimburile economice.

„Am avut o discuție constructivă, care ne-a dovedit o dată în plus că Republica Moldova are prieteni adevărați și parteneri regionali de încredere”, a reiterat doamna Maia Sandu.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽