X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Sandu a participat la manifestările consacrate Zilei comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan

15 feb. 2021,, 14:17   Politică
2630 0

De Ziua comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a depus flori la Monumentul „Feciorilor Patriei - Sfîntă Amintire”.

„Azi comemorăm oamenii care nu s-au întors din acel război. Oameni, viața cărora a fost întreruptă brusc, nedrept și tragic la mii de kilometri de casa lor. La mii de kilometri de părinți. La mii de kilometri de nucul de la poartă. La mii de kilometri de sufletul iubit. Sunt sigură că ultimul lor gînd a fost la Moldova. Și e datoria noastră, măcar o zi pe an, să trimitem gîndurile și rugăciunile noastre către ei. Ca un răspuns la rugile lor, ca o legătură veșnică între ei și acest pămînt”, a declarat Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul mitingului solemn.

Șefa statului a menționat că veteranii din Afganistan sînt o mare valoare pentru Republica Moldova. „Ne închinăm în fața lor pentru curajul de care au dat dovadă și le mulțumim pentru ceea ce fac acum și pentru sprijinul pe care îl acordă societății în fiecare zi. Lecția oricărui război este să prețuim pacea, înțelegerea și posibilitatea de a lucra în voie, de a educa noua generație în armonie”, a spus doamna Maia Sandu.

În discursul său, șefa statului a vorbit și despre domnul Ion Ambrosi din Țînțăreni, Telenești, unul dintre sutele de tineri moldoveni care au trecut prin tragedia acestui război, dar care a avut șansa de a reveni acasă, unde a reușit să-și reclădească viața și să dezvolte o afacere prosperă în agricultură. „Acum e fermier de succes, a crescut doi copii. Ca mulți dintre cei întorși din Afganistan, el a reușit în viață și este un exemplu pentru întreaga țară. Gospodăria lui e vizitată frecvent - de la viitori fermieri, la comisari europeni, ambasadori și miniștri”, a spus doamna Maia Sandu.

Războiul din Afganistan a durat nouă ani și s-a încheiat odată cu retragerea trupelor sovietice, pe 15 februarie 1989. În acel război au decedat 301 de compatrioți de-ai noștri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?