X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Sandu a oferit explicații referitor la răpirea lui Ceaus

25 dec. 2021,, 16:45   Politică
5127 17

În emisiunea „Vinerea cu Anatolie Golea” (Пятница с Анатолием Голя) prezentatorul a întrebat-o pe Președintele Maia Sandu despre scandalul cu răpirea judecătorului Ceaus, care a stîrnit oarecare discordie între Kiev și Chișinău, dacă partea moldovenească a primit vreo explicație din partea Ucrainei, transmite Noi.md cu referire la eNews.

„Nu am primit nicio explicație. Știm că Procuratura noastră a început o anchetă. Dar nu am primit nimic de la autoritățile ucrainene, din păcate, nu a existat o explicație serioasă a celor întîmplate”.

Nikolai Ceaus a fost reținut de organele de drept ucrainene în 2016, fiind suspectat de corupție, Rada Supremă și-a dat consimțămîntul pentru reținerea și urmărirea sa. Apoi, profitînd de imunitatea judecătorului, a părăsit teritoriul Ucrainei. Din 2017, suspectul s-a ascuns în Moldova, încercînd să obțină azil, iar Kievul a cerut extrădarea lui sub acuzația de corupție.

Avocatul lui Ceaus a spus că clientul său a fost răpit de persoane necunoscute în centrul Chișinăului. Ulterior el a fost găsit în regiunea Vinnița, dus la Kiev și se află în prezent în custodia Serviciului de securitate al Ucrainei (SBU).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?