X 
Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Sandu a discutat cu Cancelarul german Angela Merkel

9 mar. 2021,, 23:49   Politică
2984 11

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat în această seară, în format de videoconferință, cu Cancelarul german Angela Merkel. Șefa statului i-a mulțumit pentru sprijinul său constant și al Germaniei, oferit cetățenilor moldoveni și pentru valorile democratice din Republica Moldova.

„În special, mi-am exprimat recunoștința pentru ajutorul acordat pe parcursul anului 2020 în lupta cu pandemia și pentru contribuția generoasă la platforma COVAX, prin intermediul căreia țara noastră beneficiază de vaccin gratuit. Germania este un partener important de dezvoltare pentru Republica Moldova și ne dorim intensificarea dialogului politic, precum și consolidarea relațiilor economice”, a spus doamna Maia Sandu.

De asemenea, cele două lidere au discutat despre situația epidemiologică din țara noastră, dar și despre experiența Germaniei în oprirea răspîndirii infecției și în aplicarea măsurilor de susținere a economiei în criză. Președintele Republicii Moldova și Cancelarul german au făcut un schimb de opinii referitor la procesul de relansare a economiei în perioada post-Covid.

„Am vorbit despre criza politică din Republica Moldova și am accentuat că cetățenii moldoveni își doresc reforme adevărate, stat de drept și sancționarea corupților. Aceste reforme pot fi promovate doar de un parlament care să reprezinte voința poporului. Doamna Merkel m-a asigurat că va urmări cu atenție evoluțiile din Republica Moldova și că Germania va susține în continuare eforturile oamenilor de construire a unei societăți democratice și drepte”, a menționat șefa statului.

La finalul discuției s-a convenit că se va munci pentru consolidarea relațiilor moldo-germane, mai ales în ceea ce privește agenda europeană a Republicii Moldova și reformele anti-corupție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав