Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Sandu, a comentat filmulețul trucat în care aceasta apare alături de Șor

5 aug. 2021,, 22:48   Politică
3411 9

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a comentat în această seară la Jurnal TV filmulețul trucat în care aceasta apare alături de Ilan Șor, liderul Partidului Politic Șor. Șefa statului a precizat că niciodată nu a vorbit cu Ilan Șor sau Vladimir Plahotniuc.

„Din păcate aceste metode a minți oamenii se complică, evoluează în sensul negativ. Intenția este să prezinte un fals cît mai aproape de adevăr. Tehnologiile noi, pe lîngă multiplele beneficii, au și anumite riscuri. Vedem că în RM există un anumit grad de imunitate al cetățenilor la aceste falsuri. Data viitoare s-ar putea ca această încleiere de imagine să poate fi făcută mai profesionist și să ducă în eroare cît mai multă lume. Avem nevoie de o Legislație mai dură. Oamenii trebuie să lupte cu falsurile de la TV, internet. E necesar să putem învăța care sînt riscurile celor care vor să ne mintă și statul trebuie să interprindă măsuri în acest caz”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Președinta a mai declarat că aceste falsuri vor dispărea treptat, odată ce se vor opri schemele de corupție, iar fermele de troli nu vor putea fi alimentate financiar.

Sandu a mai precizat că deocamdată nu s-a gîndit dacă va acționa sau nu în judecată pe autorii filmulețului trucat.

„Eu sînt în proces de judecată cu Șor și procesul durează deja de 4 ani. Asta este justiția. O să văd ce o să fac și în cazul acesta. Nu am așteptări mari de la justiție”, a conchis Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?