X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Sandu a cerut suportul partenerilor externi în lupta contra corupției mari

29 mar. 2023,, 21:21   Politică
2696 0

Președinta Maia Sandu a făcut un apel la partenerii internaționali să sprijine Republica Moldova în lupta împotriva corupției și a dezinformării.

Declarația a fost făcută în timpul discursului susținut la cel de-al doilea „Summit pentru democrație”, organizat de președintele american Joe Biden, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Sandu a afirmat că democrația din Moldova este fragilă și că țara se confruntă cu provocări semnificative. Șefa statului a subliniat că autoritățile Republicii Moldova lucrează pentru a construi o națiune rezistentă și pentru a consolida sprijinul oamenilor pentru democrație.

Președinta a cerut, de asemenea, o alianță democratică care să ni se alăture într-un regim global de sancțiuni împotriva corupției mari și pentru a contracara dezinformarea și propaganda care amenință democrația.

„Acum ducem o luptă semnificativă împotriva corupției în sectorul justiției. Știm că corupția instituțională și necinstea judiciară sabotează credința, că democrația poate oferi oportunități economice, de securitate și justiție. Facem apel la aliații noștri democratici să ni se alăture în introducerea unui regim global de sancțiuni pentru a identifica și a descuraja cazurile de mare corupție. Trebuie să lucrăm împreună mai eficient pentru a contracara dezinformarea și propaganda care amenință democrația”, a spus Maia Sandu.


„În timpul războiului, Moldova este un test de turnesol pentru SUA, statele membre UE și alte națiuni democratice. Stabilitatea noastră este în interesul vostru”, a punctat președinta.

Potrivit șefei statului, capacitatea acestor țări de a sprijini Republica Moldova într-o perioadă dificilă poate fi văzută ca un indicator al angajamentului lor față de valorile democratice și de securitatea globală.

8
0
0
0
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?