X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sandu a anunțat crearea centrului național de combatere a dezonformării PATRIOT

29 mai. 2023,, 09:21   Politică
4342 8

Șefa statului anunță inițiativa privind creare a Centrului național de apărare națională și combatere a propagandei denumit simbolic PATRIOT.

Potrivit Maie Sandu, centrul va avea misiunea de a combate dezinformarea.

”Țara noastră a fost supusă șantajului, hoțiilor, amenințărilor hibride cu scopul de ai bloca dezvoltarea. De cele mai multe ori atacurile veneau din afara țării dar de fiecare dată se găseau trădători aici în țară... Propaganda este o amenințare directă la securitatea țării și pune în pericol viitorul liber, democratic și prosper al Republicii Moldova. Avem pe teritoriul țării grupuri care servesc intereselor străine țării noastre. Să servești unui stat care atacă și ucide copii vecinilor, în loc să te îngrijești de oamenii din țara ta este trădare de patrie și noi avem datoria de a apăra țara de trădători. Noi avem nevoie de un plan bine pus la punct care să combată propaganda. Oamenii trebuie să aibă acces la faptele reale, la informația fără manipulare să cunoască mai multe opinii. În acenst sens vin cu inițiativa legislativă de a crea o instituție care să combată propaganda și dezinformarea. Voi propune parlamentului crearea Centrului național de apărare națională și combatere a propagandei denumit simbolic PATRIOT. Centrul va avea drept scopa coordonarea și elaborarea politicii statului privind securitatea informaționale, de a asigura comunicarea strategică în vederea identificării și combaterii dezinformării la nivel național”, a declarat șefa statului în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit Maiei Sandu, centrul Patriot va avea 2 misiuni de bază:

1. Să transmită informații veridice către publicul larg și să asigure un dialog constant cu cetățenii precum și să colaboreze cu toate instituțiile statului în vederea promovării intereselor naționale și creșterii rezistenței societății noastre în fața dezinformării


2. Să identifice, să evalueze și să combată dezinformarea pentru eliminarea riscurilor generate de amenințările hibride și dezinformare asupra securității națioanle.

Totodată, președinta a anunțat că textul proiectului de lege va fi publicat pe site-ul instituției prezidențiale ,mîine iar pînă la finalul lunii iunie acesta va fi trimis spre examinare în parlament.

”Știu că acest anunț va agita cuibul de viespi care lucrează împotriva republicii moldova. dreptul la libera exprimare este o valoare incontestabilă și să la baza însă libertatea de exprimare nu poate fi un paravan epntru minciună și intoxicare. O țară slabă cu oameni certați care nu le încurcă lor să fure și să țină moldova într-o zonă a sărăciei și a corupției. Să fim atenți cînt distribuim informație. Eu am încredere în Modlova, sînt sigură că putem să cosntruiun stat european unde oamenii trăiesc într-un stat dezvoltat”, a mai spus Maia Sandu.

8
1
0
1
52

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?