X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Salariile fabuloase ale unor șefi de instituții trezesc revolte la Parlament

14 iun. 2018,, 10:44   Politică
4970 1

Deputații comuniști au propus astăzi o inițiativă legislativă cu privire la plafonarea salariilor unor conducători de instituții regulatorii, notează Noi.md.

Aceștia s-au arătat nemulțumiți de faptul șefii unor instituții publice cum ar fi Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, Banca Națională, Autoritatea Aeronautică Civilă primesc salarii fabuloase comparativ cu demnitarii de stat.

„Propunem ca salariile lunare ale conducătorilor autorităților publice să nu depășească 95 la sută din salariul lunar al persoanelor cu funcție de demnitate publică care i-au numit în funcții. Sîntem nemulțumiți de faptul că salariul lunar al directorului ANRE este de aproape 60 de mii de lei. Ne pare straniu că Sergiu Cioclea, șeful BNM, primește lunar 100 de mii de lei, adică 3500 de lei pe zi. Directorul Autorității Aeronautice Civile - 78 de mii de lei lunar”, a declarat șefa fracțiunii PCRM, Ina Șupac.

Propunerea comuniștilor a fost susținută și de alte formațiuni de opoziție. „Acești șefi au posibilitatea să-și reglementeze singuri salariile și vedem iar rezultatele - majorări de prețuri la carburanți. Cu adevărat aceste persoane nu trebuie să aibă un salariu mai mare decît cei care poartă responsabilitatea de numire a lor în funcție”, a menționat deputatul PL Lilian Carp.

Socialiștii s-au arătat indignați de faptul că, în loc să apere interesul public, instituțiile regulatorii fac interesele unor agenți economici.


„Ideea însăși a acestor salarii este că acești oameni ar trebui să protejeze interesul public, să facă tot posibilul pentru îmbunătățirea serviciilor, stabilirea unor prețuri adecvate, dar în condițiile în care ANRE-ul nu apăra interesul public și deservește interesele private ale unor agenți economici, care e rostul? Acești oameni au uitat pentru ce primesc așa salarii mari”, a punctat deputatul PSRM Vlad Batrîncea.

Propunerea de a include acest proiect de lege pe ordinea de zi a fost respinsă de majoritatea parlamentară. De menționat că Guvernul, la rîndul său, a emis un aviz negativ.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?