X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sala de presă a Parlamentului va putea fi utilizată doar de către demnitarii de rang înalt. Reacția PSRM

25 ian. 2023,, 21:20   Politică
2555 1

Partidele politice nu vor mai avea acces în sala de presă a Legislativului. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Potrivit documentului, în sala de presă vor avea acces doar demnitarii de rang înalt ai țării. Printre aceștia se numără: președintele Parlamentului, deputații, secretarul general al Parlamentului, președintele R. Moldova, prim-ministrul, membrii Guvernului și delegațiile străine, transmite replicamedia.md.

Totodată, rezervarea sălii pentru conferințe se va face cu cel puțin două ore înainte de eveniment.

Decizia nu este tocmai îmbucurătoare pentru socialiști, care au reacționat după semnarea documentului. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputata PSRM Adela Răileanu consideră că hotărîrea nu face decît să le „lezeze dreptul de a se exprima liber”.

„O nouă mostră de dictatură parlamentară, marca PAS. Cînd ei erau în opoziție, au adus în sala de presă a Parlamentului pe cine au dorit ei. Și nu a încercat nimeni să-i lezeze în dreptul lor de a se exprima liber. Au fost și fermieri, și ONG-iști, și experți, și protestatari alături de deputații PAS la conferințe de presă.


Acum însă, cînd se simt puși la perete, ”marii luptători” pentru libertate trag zăvorul la ușa Parlamentului și privatizează dreptul de a vorbi în fața camerelor. Doar lor li se poate să vorbească, ceilalți trebuie să asculte și să aplaude, în liniște. Aplaudați, tovarăși pentru această dictatură”, a scris deputata Adela Răileanu.

0
1
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?