Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

S-a plîns la poliţie, după ce l-a votat pe Şor şi nu a primit recompensa promisă

5 mar. 2019,, 12:32   Politică
16077 3

Campania electorală și alegerile au trecut, dar ecoul lor încă se mai simte în cadrul organelor de drept.

De exemplu, poliția și procurorii din Cantemir examinează un proces penal în care un bărbat s-a plîns pe un localnic, care l-ar fi îndemnat ca, împreună cu soția, să voteze pentru Partidul „Șor” în schimbul unei recompense bănești, pe care nu a mai văzut-o.

Este vorba despre un bărbat în vîrstă de 51 de ani din localitatea Baimaclia, raionul Cantemir. În ziua alegerilor din 24 februarie, acesta a apelat la serviciul 112 și a anunțat că atît el, cît și soția sa, au fost trași pe sfoară de un cosătean, care le-ar fi promis o recompensă bănească dacă cei doi își vor da votul pentru Partidul „Șor”, însă, după ce au votat, nu au mai primit nimic.

Andrei Sîrbu, șeful IP Cantemir, a declarat telefonic pentru Deschide.MD că pe acest caz a fost inițiat un proces penal pentru escrocherie, iar în prezent se fac cercetări pentru a stabili toate circumstanțele.

Sîrbu a mai declarat că bărbatul care a sunat la poliție, a fost condamnat anterior și s-ar fi aflat în stare de ebrietate.


Alina Șargu, purtătorul de cuvînt al Partidului „Șor” a venit cu o reacție în care se arată că în Baimaclia, Cantemir, nu există o organizație a partidului, nu sînt membri și nici activiști de partid.

Mai mult ca atît, Șargu a ținut să menționeze că în localitatea sus-menționată, în campania electorală, nu s-a făcut agitație electorală în susținerea Partidului Șor.

Este de menționat că după alegerile din 24 februarie, Inspectoratul General de Poliție examinează cel puțin 50 de cazuri de corupere a alegătorilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?