S-a încheiat înregistrarea online a cetățenilor moldoveni de peste hotare

S-a încheiat înregistrarea online a cetățenilor moldoveni de peste hotare

24 561 de cetățeni moldoveni de peste hotare s-au înregistrat online pentru a participa la alegerile parlamentare din 24 februarie, în situația în care ieri, 9 ianuarie, a fost ultima zi în care aceștia au putut să o facă.


Cei mai mulți alegători s-au înregistrat în circumscripția 50 (Europa de Vest) – 20 de mii 665 de persoane. În circumscripția 51 (Canada și SUA) s-au înregistrat 2767 de alegători, în timp ce în circumscripția 49 situată la Est – doar 996 persoane, inclusiv 577 din Rusia. 


După numărul de înregistrări, conduce Italia, urmată de Regatul Unit, Romînia, Germania, Franța și Irlanda. Totodată, doar 106 cetățeni cu domiciliul în localitățile din stînga Nistrului s-au înregistrat prealabil la alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ. 


Datele înregistrării prealabile vor fi luate în considerare la stabilirea numărului de secții de votare ce vor fi deschise peste hotarele țării pentru alegerile legislative. 


CEC informează că înregistrarea prealabilă poate fi anulată pînă la 30 ianuarie 2019, iar în cazul în care, în ziua alegerilor, persoana înregistrată se va afla în țară, aceasta va putea vota conform domiciliului.


https://inregistrare.cec.md/Statistics


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load