X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

S-a decis cînd vom avea alegeri parlamentare

27 iul. 2018,, 14:29   Politică
4319 3

Alegerile parlamentare ordinare vor avea loc în Republica Moldova pe data de 24 februarie 2019. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat de către Parlament vineri, 27 iulie.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a spus în timpul prezentării proiectului de hotărâre că, potrivit Constituției, data alegerilor parlamentare se stabilește în cel mult trei luni de la expirarea mandatului actualului Parlament. În condițiile în care mandatul actualului legislativ, de legislatura XX-a, expiră pe 30 noiembrie 2018, Comisia juridică, numiri și imunități a propus data de 24 februarie.

Potrivit lui Andrian Candu, un factor pentru care a fost aleasă data de 24 februarie este faptul că alegerile care vor avea loc vor fi în condițiile unui sistem electoral nou, cel mixt, astfel ca toți care doresc să participe la alegeri să aibă timp suficient la dispoziție să se pregătească.

Printr-un alt proiect de hotărâre au fost încheiate lucrările sesiunii parlamentare de primăvară-vară. Sesiunea de toamnă-iarnă va începe în data de 3 septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?