COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6729

S-a aflat cînd va avea loc congresul extraordinar al PSRM

10 sep. 07:37   Politică
1236 9

Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor a decis joi, 9 septembrie, organizarea unui congres extraordinar al partidului în data de 18 decembrie anul curent, la care vor fi discutate mai multe probleme din domeniile social-economic și politic ale Republicii Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al PSRM, membrii Consiliului Republican al partidului și-au exprimat îngrijorarea profundă față de deciziile luate de conducerea de vîrf a țării: președinte, Parlament, Guvern. Consiliul Republican a stabilit că cele mai mari amenințări la adresa țării și a societății sînt: scăderea nivelului apei în rîul Nistru, creșterea vertiginoasă a prețurilor la carburanți și la mărfurile de primă necesitate, situația deplorabilă a fermierilor și producătorilor, creșterea bruscă a numărului de îmbolnăviri de COVID-19, haosul juridic provocat de noua guvernare, încetarea investigației privind furtul miliardului din sistemul bancar al țării și concesionarea ilegală a Aeroportului Chișinău.

Totodată, participanții la întrunire s-au arătat îngrijorați de ceea ce au apreciat drept „corupția și cumătrismul în procesul de numire în funcții publice, extinderea nejustificată a aparatului birocratic, renunțarea la politica externă echilibrată, cursul spre o confruntare dură cu Federația Rusă, tensiunea în domeniul reglementării transnistrene, dar și intenția autorităților Moldovei de a accepta refugiați din Afganistan”.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽