X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

S-a aflat cînd Platforma DA își va alege o nouă conducere

5 sep. 2021,, 15:31   Politică
2020 0

Astăzi a avut loc Consiliul Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr (Platforma DA). În cadrul acestuia, membrii Consiliului au discutat despre situația social-politică din Republica Moldova și au stabilit data ședinței Congresului partidului pentru 12 decembrie, 2021.

Data marchează și aniversarea a șase ani de la crearea Platformei DA ca formațiune politică. În cadrul Congresului, conform statului, va fi aleasă o nouă conducere. Astfel, va fi desemnat președintele partidului prin vot secret, componența Biroului Politic Permanent, a Consiliului Politic Național și a altor organisme statutare.

Dinu Plîngău, președinte interimar: „Începînd cu ziua de azi, orice membru al Platformei DA poate să se înscrie în cursa electorală internă pentru șefia partidului. În aceeași cheie a democrației, ca partid extraparlamentar, creat de la firul ierbii, cu o bună experiență legislativă, vom lua toate deciziile importante de viitor împreună cu organizațiile noastre teritoriale.”

Pînă la alegerea noii conduceri, interimatul funcției de președinte al partidului îl va asigura în continuare Dinu Plîngău. Acesta își propune ca formațiunea să înainteze soluții pentru cele mai importante probleme ale cetățenilor și să promoveze implementarea inițiativelor înregistrate în legislativul precedent de deputații Platformei DA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?