X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce se va întîmpla cu automobilul prezidențial, distrus în accidentul de ieri

10 sep. 2018,, 14:41   Politică
5221 0

Statul nu va cheltui niciun leu pentru o nouă mașină prezidențială. Şeful Serviciului Pază de Stat susţine că atît Mercedesul, în care se deplasa preşedintele ţării, cît şi automobilul SPPS, implicate ieri într-un accident rutier, au asigurare CASCO.

Potrivit sursei citate, compania de asigurări va decide dacă vehiculele pot fi reparate sau va fi nevoie de cumpărat altele noi. Cel mai probabil, a adăugat şeful SPPS, preşedintele va primi o maşină nouă. Pînă atunci, şeful statului se va deplasa cu o maşină din garajul instituţiei.

"Mașinile se află acum la garajul SPPS. Toate mașinile sînt asigurate. În urma expertizei, cred că asigurarea va achita tot prejudiciul material acordat Serviciului. Specialiștii vor analiza toate circumstanțele şi vor lua o decizie. La momentul de faţă sîntem în procedură de identificare a unei unități de transport cu care se va deplasa domnul președinte. SPPS Dispune de mai multe maşini. Vom identifica o maşină din ceea ce avem ca să fie potrivită pentru domnul președinte", a spus şeful Serviciului Pază de Stat, Anatolie Golea.

SPPS susţine că suma prejudiciului urmează să fie stabilită.

"Automobilul de marcă Mercedess a fost achiziţionat în anul 2012. Practic toate piesele din exterior, toate geamurile, uşile, port bagajul, bara de protecţie, capota, deci, cred că în proporţie de 100% sînt deteriorate. Ce ţine de interior, de habitaclu, la fel, majoritatea piesele au fost deteriorate. Maşinile sînt asigurate Casco şi compania va restitui întreaga sumă care constituie paguba", a afirmat angajatul SPPS, Sergiu Timotin.


Maşina şefului statului, de model Mercedes S-Class 550, a fost cumpărată în vara anului 2012. Vehiculul a ajuns în garajul SPPS împreună cu alte două automobile de acelaşi model destinate premierului şi preşedintelui Parlamentului. Ele au fost aduse din Germania, iar pentru achiziţionarea unui singur automobil şi pentru vămuire, statul a cheltuit aproape 120 de mii de euro. Maşina are 435 de cai-putere şi consumă, în medie, 12 litri la o sută de kilometri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?